Is dit bericht onleesbaar, klik dan hier om online te lezen.
Right-click here to download pictures. To help protect your privacy, Outlook prevented automatic download  of this picture from the Internet.  
27 April 2009
 
Inhoud
Een nieuwe lente,
Een nieuwe Eurogarant Expess

Beste Eurogarant lid,

Zoals beloofd in onze strategienota voor 2009, herlanceren wij onze Eurogarant Express.
Van nu af zal u elk trimester ons infoblad in uw mailbox zien verschijnen.

En hoe konden we dit beter doen dan bij het begin van de lente. Een nieuw begin, een verse start.

Wij hebben de ambitie om hier echt jullie blad van te maken. Dus naast jullie te informeren over interessante nieuwtjes en nieuwe projecten, willen we ook jullie input.

Indien jullie zelf iets te melden hebben, laat het ons weten en we zullen het met plezier publiceren.
Alle info en opmerkingen zijn welkom; het zal de Eurogarant Express alleen maar beter maken en nog interessanter voor iedereen om het te lezen. Dus laat ons maar iets weten.
Bel naar: 0494 52 62 03 of stuur een mailtje naar kristof@eurogarant.be.

Met vriendelijke groeten
Kristof Eraly
Business Development Manager.

>>>

Project Horizon 2009
Frankfurt

Op 31 maart werden in het kader van het Horizon Project 2 Duitse collega' s bezocht.
Zoals steeds was de opzet om te kijken hoe het er bij onze buitenlandse collega's aan toegaat.
Met 42 deelnemers werd in de vroege uurtjes per autobus de reis naar Frankfurt aangevat. In Barchon werd een tussenstop gemaakt om de Waalse collega's op te pikken en het onbijt te nuttigen.

In Frankfurt werd eerst een bezoek gebracht aan carrosserie Friederichs, één van de grotere Duitse Eurogarantbedrijven. Hier werden we rondgeleid in de verschillende afdelingen van het bedrijf: schadeherstel van zowel personenwagens als vrachtwagens, atelier voor technisch onderhoud, keuringsafdeling, carrosseriebouw van vrachtwagens en dienstvoertuigen (grootste klant: brandweer Frankfurt) en tot slot de afdeling gepantserde voertuigen.
Dit bezoek gaf ons een blik achter de schermen van een uniek bedrijf die al deze activiteiten combineert.

Nadien ging het naar Carrosserie Nagel, een typisch Eurogarant schadeherstel-bedrijf.
Hier werden we begroet door zaakvoerder Alexander Nagel, die ons kort de geschiedenis van het bedrijf schetste en met enige trots verklaarde dat hijzelf reeds de vierde generatie in het bedrijf was.
Na de lunch kregen we een voorstelling van Eurogarant in Duitsland. Eurogarant staat hier voor verschillende "merken".
Naast het kwaliteitslabel is er ook de commerciële NV Eurogarant die aan actieve schadesturing doet voor zijn leden, een gecentraliseerde onderdelenservice aanbiedt en vervangwagens verhuurt aan zeer competitieve tarieven.
Tot slot is er ook een Eurogarant tak specifiek voor de transportsector.
Het betreft hier de bouw, onderhoud en depannageservice voor bedrijfsvoertuigen.
Nadien werd ook hier het bedrijf bezocht met als belangrijkste troef de in ontvangstname van het voertuig, waarbij de wagen op een brug wordt gezet (die zich in de receptieruimte bevindt) en samen met de klant de diagnose wordt gesteld en uitvoerig toegelicht.

De dag werd in schoonheid beëindigd met een diner langs de Rijnoever in Bonn. Hier werd nog duchtig nagekaart over de verschillen en parallellen met onze Belgische Eurogarantbedrijven.

>>>

 

Partnership tussen Eurogarant en Europcar

Omdat Eurogarant haar leden ook wil begeleiden in het beheersen van de kostenstructuur, werd een marktstudie gemaakt van de belangrijkste verhuurbedrijven in België.
Europcar kwam hier voor ons als beste uit.

Verhuur/vervangwagens zijn nu eenmaal een belangrijke (meestal niet vergoedbare kost) in het totale plaatje van een carrosseriedossier.

Vandaar dat wij voor jullie, vrijblijvend dit partnership met Europcar aangaan.

Als Eurogarantlid kan u rekenen op de volgende voordelen:

  • 20% korting op dag- en weektarieven voor huurwagens

  • Gemiddeld 30% korting op maandtarief (4250 km ingebrepen) en zeer lage franchise

  • 10 % korting op de huur van bestelwagens

  • 20% korting op de huur van een wagen op de luchthaven van Zaventem via de Europcar desk

  • Internationale reservaties: voorkeurtarieven

Voor verdere informatie kan u steeds bij Eurogarant terecht:
gsm 0494 52 62 03 of e-mail kristof@eurogarant.be

Voor reservaties kan u terecht op het nummer: 078/16 1616

>>>

Technisch nieuws:
In deze rubriek wensen wij u op de hoogte te houden van innoverende technieken of toestellen. Wij proberen u deze informatie zo objectief mogelijk te brengen. Onze bedoeling is dus niet om te evalueren, maar te informeren
Inductiewarmte voor autoherstel

De Inductor Energy systeem verwijdert met inductiewarmte zonder inspanning en minder schade verlijmde onderdelen van de carrosserie. Dankzij speciale accessoires is de Inductor Energy bovendien geschikt voor het verwijderen van stickers, stripings en sierlijsten, de demontage van geharde zij- en achterruiten en het verhitten van vastgeroeste moeren. Een van de grootste toepassingen is het verwijderen van carrosseriekitten en bodycoatings.

Auto's bestaan steeds vaker uit steeds meer verlijmde onderdelen. Kit en dubbelzijdig plakband maken het autoherstel bepaald niet eenvoudiger. Reparatie van een klein onderdeel vereist vaak demontage van andere carrosseriedelen, zoals spoilers, stootlijsten, ruiten en dampwerende folie. Schade aan glas en rubber van de auto en de gedemonteerde onderdelen is haast niet te vermijden. Eén misser met bijvoorbeeld een (trek)mes of pianosnaar volstaat om onderdelen ongeschikt te maken voor hergebruik.

Inductiewarmte
Inductiewarmte verwarmt alleen metaal. Glas, rubber en kunststof blijven buiten schot. De Inductor Energy bestaat uit een apparaat met inductiekop. De carrosier zet de inductiekop op de rand van het verlijmde carrosserieonderdeel. De verhitting van het metaal maakt de verbinding week. Binnen een minuut laat de verbinding los, bij het demonteren van gehard glas op de zwakste laklaag. Het carrosserieonderdeel kan nu met zachte hand worden verwijderd. Dankzij verschillende hulpmiddelen kan de Inductor Energy alle contouren en vormen met inductiewarmte bereiken en bewerken. De Inductor Energy wordt veel ingezet voor het verwijderen van carrosseriekitten. Die worden veelvuldig toegepast bij de diverse (las)verbindingen van de carrosserie. Carrosseriekitten zijn in veel gevallen lastig te verwijderen. Ook worden er steeds vaker carrosseriedelen geschroefd én verlijmd. De Inductor Energy is ideaal voor het gecontroleerd verbreken van deze verbinding.

>>>

Eurogarant criteria naar waarde geschat...
door lokale overheden.

De inspanningen die u op tal van vlakken levert als Eurogarant lid, werpen ook effectief vruchten af.

Wij waren verheugd te vernemen dat het Eurogarant label naar waarde wordt geschat bij de toekenning van een nieuwe milieuvergunning.

Zo bekwam carrosserie Bernard een vernieuwing van zijn vergunning voor 20 jaar omdat het bedrijf in het bezit is van het Eurogarant label en bijgevolg de milieunormen gerespecteerd worden.

De lokale overheden schatten ons label naar juiste waarde in en zo hoort het ook. Op milieuvlak hebben onze Eurogarant leden grote sprongen voorwaarts gemaakt op gebied van afvabeheersingl, stockage van producten en het onder controle houden van emissies.

Eurogarant en zijn leden krijgen hierdoor de verdiende geloofwaardigheid als betrouwbare partner op het gebied van milieumanagement.

>>>

Bureau Veritas: Wat leren ons de audits?
Sinds enkele weken zitten alle audits 2008 er op. Sommigen werden wegens overmacht gepland in 2009. Vandaar dat we nu pas de balans kunnen opmaken.

Wat zijn de belangrijkste besluiten:

- Gemiddelde score van 82,39% : PROFICIAT

Onze target lag op 80%. We zijn dus zeer blij met dit resultaat. Aangezien de minimumnorm 60% bedraagt, geeft dit resultaat duidelijk aan dat onze leden geloven in het belang van continue verbetering.

- probleemrubrieken:

Belangrijkste probleemrubriek is de permanente opleiding.
Omdat dit voor iedereen een bijzonder bepalende factor is, werd samen met Educam reeds een evaluatie gemaakt van wachttijden en wachtlijsten.
Misschien hebt u ook al de kans gehad tijdens een van de regionale info avonden om de uiteenzetting omtrent de verschillende nieuwe cursussen te volgen.
U kunt steeds bij Eurogarant terecht om concrete verdere info te bekomen..
In elk geval zullen de bedrijven die op het punt van opleiding slecht scoren, hierover gecontacteerd worden door Kristof Eraly.

2de probleemrubriek kan je samenvatten onder de noemer administratie.
Dit varieert enorm: van het gebruik van standaarddocumenten tot het aanleggen van een klantendossier.
U zal binnenkort over een aantal documenten online kunnen beschikken (via nieuwe website).

Indien u echter vragen of ondersteuning nodig hebt, aarzel niet om ons te contacteren: kristof@eurogarant.be; 0494/52 62 03.

Duidelijke verbeteringen:

Het belang van identificatie, signalisatie, ontvangst van de klant:
Uit de resultaten en verbeteringen blijkt dat jullie duidelijk geloven in het belang van de perceptie, de manier waarop uw klant uw bedrijf ziet.

Conclusie:

Onze leden geloven in de nood van continue evaluatie en verbetering.

Hun resultaten bewijzen dat dit ook mogelijk is.

De probleemrubrieken zijn duidelijk zichtbaar; deze zullen dit jaar tijdens de opvolgingsaudit dan ook extra besproken worden.

Tot slot willen we nogmaals benadrukken dat wij als organisatie jullie alle mogelijke ondersteuning willen geven. Maak hier gebruik van!!!!

Proficiat voor het geleverde resultaat!

>>>

Uw eigen website online?
Dankzij onze partner PINCoding® uw eigen website tegen voordeeltrarief!

De nauwe samenwerking tussen Eurogarant en PINCoding® laat ook u niet in de kou staan. Als Eurogarant lid geniet ook U van deze voordelen.

Uw eigen website online tegen voordeeltarief:

Structuur:
7 pagina's - inhoud vrij te bepalen met tekst en foto's
Contact : standaard formulier
Ligging: google maps routeplan
Lay-out website: opmaak volgens de eigen huisstijl kleuren
Logo en link Eurogarant
Inbegrepen (PINCustomer Care):
Domeinnaamregistratie
Email accounts (3 x POP3) + aliassen
Webhosting
Aanpasbare pagina's (cms)
Technisch onderhoud cms : opzet, patches en security
Technische maintenance: server updates, patches, security
Prijs:
1e jaar: éénmalig € 1.455,00 - 20 % korting voor Eurogarant
Leden = € 1.164,00
Vanaf 2e jaar (PINCustomer Care): € 175,00 - 20 % korting = € 140,00
Optioneel:
Module 2e taal
Module fotogaleries
Module verkoop wagens (vb 2e handswagens)
Uitbreiding website volgens persoonlijke behoeften na afspraak met PINCoding
Extra uren opleiding cms
Alle vermelde prijzen zijn exclusief BTW.

>>>

Eurogarant Febelcarrosserie C.V. - Woluwedal 46, bus 4 - 1200 Brussel.

Eurogarant Express is een uitgave van Febelcarrosserie, bestemd voor haar leden.
Website: www.eurogarant.be - Email: info@eurogarant.be